Skolēni apmeklē 2.Zemessardzes novada štābu

Lai iepazītos ar Zemessardzes darbību, 15.oktobrī, 2.Zemessardzes novada štābu apmeklēs Rēzeknes 2.vidusskolas 2.klases skolēni. Skolēniem tiks stāstīts par Zemessardzi, tās uzdevumiem, demonstrēti ieroči un ekipējums. Tāpat skolēni apskatīs novada piemiņas istabu un noskatīsies Valsts aģentūras "Tēvijas Sargs" veidoto videofilmu par Zemessardzi.

Zemessardzes bataljoni regulāri sadarbojas ar skolām, iepazīstinot skolēnus ar dienesta iespējām Zemessardzē, kā arī zemessargu bruņojumu un ekipējumu, informē 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Selecka.

Svinot Latvijas armijas izveidošanas 90.gadadienu, visos Latvijas novados notiek dažādi pasākumi - militārās parādes, NBS orķestru koncerti, piemiņas ceremonijas, karavīru, zemessargu un jaunsargu sporta sacensības, pārgājieni un talkas, kā arī politikas un vēstures ekspertu diskusijas un konferences.

Latvijas armija izveidota 1919.gada 10.jūlijā, apvienojot Atsevišķo brigādi ar Ziemeļlatvijas brigādi un par tās komandieri ieceļot ģenerāli Dāvi Sīmansonu.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais