Izvērtēs Eiropas Sociālā fonda projektu Rīgas izglītības iestādēs

Pirmdien, 20.jūnijā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (Raiņa bulvāris 8) ar konferenci noslēgsies trīs gadus ilgušais Eiropas Sociālā fonda projekts "Atbalsts vispārējās izglītības pedagogu nodrošināšanai prioritārajos mācību priekšmetos". Konferences sākums plkst. 9.30.

Pasākuma laikā par projekta īstenošanas gaitu un ieguvumu gan skolu ikdienas darbā, gan pedagogu darba pieredzē informēs Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Studiju un zinātnes administrācijas pārstāvji. Savukārt par projekta rezultātiem Rīgas skolās ziņos Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējas izglītības Skolu nodaļas vadītāja Modra Jansone.

Konferencē savā pieredzē dalīsies arī pedagogi - mērķstipendiāti, aicinot savus kolēģus apmeklēt meistarklases, kurās pedagogi iepazīstinās ar jaunām prioritāro priekšmetu pasniegšanas metodēm, kā arī ziņos par projekta gaitā īstenotajām aktivitātēm.

Projektā kopumā bija iesaistītas 125 Rīgas pilsētas izglītības iestādes un 2124 prioritāro mācību priekšmetu pedagogi, kuri ik mēnesi saņēma no 65 līdz 150 latu lielu mērķstipendiju. Kā prioritārie mācību priekšmeti projektā tika noteikti: fizika, ķīmija, bioloģija, dabaszinības, matemātika, informātika un kāda no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu valodām. Projekta laikā tika uzlabota šo mācību priekšmetu metodika, veikts konsultatīvais darbs, kā arī rīkotas dažādas, ar prioritārajiem mācību priekšmetiem saistītas, aktivitātes, kurās iesaistās arī skolēni. Visaugstākā aktivitāte Rīgas skolās bija matemātikā un angļu valodā, savukārt viszemākā - franču valodas, zviedru valodas un dabaszinātņu priekšmetos.