Valmierā čigānus sagatavos par skolotāju palīgiem

Nākamnedēļ - 13. un 14.jūnijā no pulksten 10.30 līdz 16 Valmieras pilsētas speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē „Buratino” notiks praktisks seminārs skolotāju palīgu – čigānu sagatavošanā, kas tiek organizēts Izglītības iniciatīvu centra projekta „Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai” ietvaros.

Praktikumu vadīs. Sandra Kraukle, un tā ietvaros notiks čigānu tautības pārstāvju apmācība darbam par skolotāja palīgu – čigānu piecu līdz septiņu gadīgo bērnu klasēs/ grupās. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī sadarbības procesa organizēšanai ar bērnu vecākiem. Semināra noslēgumā visi dalībnieki saņems apliecības.

Jau ziņots, ka no 2011.gada janvāra līdz 2012.gada jūnijam biedrība „Izglītības iniciatīvu centrs” uzsākusi īstenot projektu „Skola un sabiedrība čigānu bērnu iekļaušanai”, kura mērķis ir sekmēt čigānu jeb romu tautības bērnu iekļaušanu vispārējās izglītības sistēmā un viņu ģimeņu integrāciju sabiedrībā, veicinot sadarbību un starpkultūru dialogu sociālo atšķirību samazināšanai.

Tā ietvaros ar dažādu aktivitāšu palīdzību paredzēts apmācīt pedagogus un pašvaldību darbiniekus, izveidot vietējās iniciatīvas grupas, informēt sabiedrību, veicināt nevalstisko organizāciju un pašvaldību sektoru sadarbību, mazināt sabiedrībā negatīvos stereotipus par čigāniem, paaugstināt čigānu pašvērtējumu un rosināt viņu pilsonisko aktivitāti.

No Valmieras projektā piedalās speciālā pirmsskolas izglītības iestāde „Buratino”, kurā jau vairākus gadus sekmīgi norit iekļaujošās izglītības programmu īstenošana, kas vērsta uz romu tautības bērnu integrāciju sabiedrībā.

Svarīgākais