Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijai piešķirs valsts ģimnāzijas statusu

Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijai ar 2011.gada 1.septembri tiks piešķirts valsts ģimnāzijas statuss – to paredz Ministru kabineta (MK) rīkojuma projekts, kas šodien, 2011.gada 7.jūnijā, apstiprināts valdībā.

Rīgas pilsētas 2.ģimnāzija īsteno četras vispārējās vidējās izglītības programmas - vispārizglītojošā virziena, matemātikas, dabaszinību un tehnikas virziena, humanitārā un sociālā virziena un profesionāli orientēta virziena izglītības programmas, kā arī pamatizglītības otrā posma (7.-9.klase) programmu. Ģimnāzijā kopā mācās 844 skolēni, no tiem 10. līdz 12.klasē - 557 skolēni.

2008./2009. mācību gadā – 91,1 procentiem ģimnāzijas skolēnu, bet 2009./2011. mācību gadā – 92,7 procentiem ģimnāzijas skolēnu mācību sasniegumu novērtējums centralizētajos eksāmenos atbilda A, B un C līmenim.

Rīgas pilsētas 2. ģimnāzija aktīvi piedalās Rīgas pilsētas tālākizglītības un metodiskajā darbā, gan organizējot izglītojoši metodiskus pasākumus citiem pedagogiem, gan pašiem piedaloties pieredzes apmaiņas semināros un pasākumos, turklāt ģimnāzijas pedagogi ir vairāku mācību grāmatu autori vai līdzautori.

Kritērijus un kārtību, kādā tiek piešķirts valsts ģimnāzijas statuss, reglamentē MK 2001.gada 20.marta noteikumi Nr.129 „Ģimnāzijas un valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas un anulēšanas kārtība un kritēriji”. Šobrīd Latvijā darbojas 24 valsts ģimnāzijas, to darbība ir nozīmīga, lai nodrošinātu spējīgāko skolēnu potenciāla attīstību visos Latvijas reģionos un lai kopumā paaugstinātu Latvijas skolēnu zināšanu kvalitāti. Tā kā valsts ģimnāzijas veic arī reģionālā metodiskā centra un pedagoga tālākizglītības centra funkcijas, tām ir nozīmīga loma valsts izglītības kvalitātes veicināšanā.