Apvienos sociālās korekcijas izglītības iestādes "Strautiņi" un "Naukšēni"

Lai sekmētu sociālās korekcijas izglītības sistēmas sakārtošanu, izglītības kvalitātes uzlabošanu un izmaksu efektivitāti, nodrošinot vienas izglītības iestādes piepildījumu ar audzēkņiem, tādējādi efektīvāk izmantojot valsts budžeta līdzekļus, Ministru kabinets šodien, 2009.gada 13.oktobrī, apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz līdz 2009.gada 16.novembrim sociālās korekcijas izglītības iestādes (SKII) "Strautiņi" pievienošanu SKII "Naukšēni".

Izvērtējot sociālās korekcijas izglītības iestāžu darbību, tika ņemti vērā abu iestāžu sasniegumi mācību un pedagoģiskajā darbā, kontrolējošo institūciju atzinumi ilgākā laika periodā, kā arī audzēkņu skaits, kam abās iestādēs pēdējos gados ir bijusi tendence samazināties. Ņemot vērā iestāžu lielās izmaksas uz audzēkņu skaitu, kā arī IZM iekšējā audita rezultātus, secināts, ka SKII "Naukšēni" uzturēšana ir ekonomiski izdevīgāka. Apvienojot abas izglītības iestādes SKII "Naukšēni" mācības turpinās 38 audzēkņi, informē Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa.

Lai nodrošinātu kārtību un drošību SKII "Naukšēni", plānots, ka mācību process kā jebkurā vispārējās izglītības iestādē zēniem un meitenēm tiks organizēts kopā, savukārt laiks ārpus mācību nodarbībām tiks nodrošināts atsevišķās ēkās, zēnu internāti tiks dalīti arī atbilstoši vecumam. Gan mācību procesa laikā, gan pēc tā SKII "Naukšēni" telpās un apkārtnē tiks nodrošināti uzraugi.

Latvijā

Pasakā patiesību par kailo karali drīkst pateikt bērns, bet ikdienā ticamāk, ka vārdus “Latvijā jāatceļ pensiju sistēma” pasaka kaut vai kiberdrošības uzņēmuma “Possible Security” vadītājs Kirils Solovjovs.

Svarīgākais