Bruņoto spēku karavīri skolēniem rādīs glābšanas paraugdemonstrējumu par drošību uz ūdens

Šodien, turpinot sabiedrības izglītošanu par drošību uz ūdens, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) skolēniem rādīs glābšanas paraugdemonstrējumu. Maija pirmajās nedēļās NBS par drošību uz ūdens izglītojuši ap 1000 skolēnu.

Glābšanas paraugdemonstrējumā tiks iesaistīts Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters, Jūras spēku flotiles un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta resursi. Tiks demonstrēta ūdenī nelaimē nokļuvušu cilvēku meklēšana un glābšana, evakuējot ar helikopteri. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāžu mediķi skolēniem demonstrēs, kā pareizi sniegt palīdzību cilvēkam, kurš izglābts pēc slīkšanas. Kā uzsver ātrās palīdzības mediķi, ļoti bieži tieši līdzcilvēku pareiza rīcība pirmajās minūtēs pēc nelaimes ļauj izglābt cilvēka dzīvību.

Paraugdemonstrējums norisināsies no plkst.12.30 līdz 13.15 „Līvu Akvaparka” teritorijā.

Jau ziņots, ka 2010.gadā bruņoto spēku Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) ir saņēmis 116 izsaukumus, no kuriem 23 ir bijušas reālas cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas jūrā, kurās izglābti 13 cilvēki, bojā gājuši – trīs, bet neatrasti divi cilvēki.

Svarīgākais