Valdība atbalsta finansējuma pārdalīšanu 356 777 eiro apmērā, lai LKA varētu piedalīties izglītības kvalitātes uzlabošanas projektā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Valdība šodien atbalstīja finansējuma pārdalīšanu 356 777 eiro apmērā, lai Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) varētu piedalīties augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanas projektā "ACE2-EU".

Kā norāda Kultūras ministrija (KM), projekta "ACE2-EU" mērķis ir ne tikai uzlabot augstākās izglītības kvalitāti, bet arī stiprināt saikni ar pētniecības un inovāciju jomu, Eiropas universitāšu savstarpējo sadarbību, nodrošinot kopīgu ilgtermiņa sadarbību izglītības, pētniecības un inovācijas jomā. Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no 2024. līdz 2027.gadam.

Savukārt LKA mērķis, piedaloties projektā "ACE2-EU", ir nostiprināt savu ietekmi starptautiskajā izglītības un kultūras telpā, nodrošināt studentu, docētāju, pētnieku un citu iesaistīto pušu pārstāvjus ar zināšanām, prasmēm un kompetencēm.

Projekts tiks īstenots sadarbībā ar astoņiem partneriem no Karintijas Lietišķo zinātņu universitātes Austrijā, Kauņas Tehnoloģiju koledžas, Gdaņskas Medicīnas universitātes Polijā, Santaremas Politehniskā institūta Portugālē, Konstantīna Brankusi universitātes Rumānijā, Francisko De Vitorijas universitātes Spānijā, Ingolšdades Tehniskās universitātes Vācijā un Goces Delčeva universitātes Ziemeļmaķedonijā.

Projekta "ACE2-EU" kopējais paredzētais finansējums visām deviņām partneraugstskolām četru gadu periodam ir 14,3 miljoni eiro. LKA kopējās izmaksas projekta "ACE2-EU" īstenošanai ir 1,7 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Komisijas finansējums ir 1,4 miljoni eiro, paredzētā līdzfinansējuma daļa ir 356 777 eiro. Kopējais nepieciešamais līdzfinansējuma apjoms no valsts budžeta ir 356 777 eiro visā projekta "ACE2-EU" īstenošanas posmā no 2024. līdz 2027.gadam.

Svarīgākais