Opozīcijas deputāts aicina likvidēt reģionālo augstskolu padomes

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Reģionālajās augstskolās padomes nav nepieciešamas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" norādīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas loceklis Česlavs Batņa (AS).

Viņš atgādināja, ka "Apvienotais saraksts" jau bija rosinājis izvērtēt augstskolu padomju nepieciešamību, taču Saeima to noraidīja.

"Augstskolu padomes ir ļoti jāpārvērtē. Vienā gadījumā tās, iespējams, dod pienesumu, citā- ne," sacīja politiķis, norādot, ka arī tagad, kad padomes jau ir ieviestas, daļa augstskolu atzīst, ka padomes ir bezjēdzīgas.

Viņaprāt, padomes nav nepieciešamas reģionālajās augstskolās. "Vērtējot no praktiskā viedokļa, padome ir virsvadītāja objekts ar stratēģiju, kas dod augstskolu vadītājam vīziju," skaidroja Batņa, piebilstot, ka tomēr šādu vīziju augstskolām dod Izglītības un zinātnes ministrija vai augstskolā iesaistītā pašvaldība.

"Vai padome ir labākais objekts mērķa noteikšanai un attīstībai? Manuprāt, ne," secinājis opozīcijas politiķis, piebilstot, ka Ministru kabinetam būtu jāizvērtē padomju pienesums, un, ja tas ir maznozīmīgs, jālemj par turpmāko.

Latvijā

Latvijā šogad septembrī reģistrētas 264 084 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālās IP adreses, kas ir par 17,8% vairāk nekā 2023.gada septembrī, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.