"Mūsu skolotāji audzina gudru sabiedrību." Čakša saka paldies matemātikas pedagogiem

© Ģirts Ozoliņš/MN

11. oktobrī notika Izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas vizīte Aizkrauklē, kur notika tikšanās ar matemātikas skolotājiem apvienības trīsdesmitgadei veltītā konferencē, saruna ar pašvaldības pārstāvjiem, viesošanās Aizkraukles profesionālajā vidusskolā un lieliskā daudzfunkcionālā sporta laukuma apskate.

Latvijas Matemātikas skolotāju apvienības konferences “Vērtības matemātikas mācīšanā” vadmotīvs ir izglītības kvalitāte un caurviju prasmju loma kā matemātikas mācīšanas vērtību pamats šodien. Divās dienās skolotāji atskatās gan uz kopīgi paveikto pēdējos 30 gados, gan iezīmē skaidrus nākotnes darba virzienus. Pedagogi runā par mūsdienu metodikas aktualitātēm, kā arī strādā darbnīcās, daloties pieredzē un gūstot jaunas atziņas savam darbam. Ciešā sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru (VISC) skolotāji diskutē arī par valsts pārbaudes darbu uzdevumiem un to pilnveidi.

“No sirds apsveicu Latvijas Matemātikas skolotāju apvienību ar 30 gadu jubileju. Trīs gadu desmitos asociācija ir izveidojusi savu Gaismas tīklu, kas apvienojis matemātikas skolotājus no visiem novadiem ar kopīgu mērķi - celt savas profesijas prestižu, profesionāli pilnveidoties un dalīties ar pieredzi. Uzrunāju skolotājus uzreiz pēc lieliskā Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģenta Eduarda Grāvīša vadītā Aizkraukles novada vidusskolas jauktā kora “De Cantare” snieguma un dzejas lasījumiem ar laikmetīgo deju. Un te tiešām vietā bija teikt - bez matemātikas nav mākslas un otrādi, bet mūsu skolotāji audzina gudru sabiedrību! Paldies katram skolotājam par ik mācību stundu un mācību gadu, kas veltīts matemātikai, un par enerģiju un mīlestību pret savu priekšmetu un skolēniem!”, atzīmē ministre.

Aizkraukles domes priekšsēdētājs Leons Līdums, domes pārstāvji Arvis Upītis un Evija Vectirāne, kā arī izglītības pārvaldes vadītāja Sarmīte Kļaviņa sarunā ar ministri akcentēja, ka nedrīkst kavēties ar likumu par ukraiņu bērnu mācībām Latvijas skolās, jo tam ir nozīme šo bērnu integrācijas procesā mūsu sabiedrībā.

“Ļoti vērtīga saruna bija ar Aizkraukles profesionālās vidusskolas pedagogiem. Jāsaka, ka skolotāju kolektīvs ir patiesi jaudīgs, ar lielu motivāciju un spēju darīt! Mūsu sarunas fokusā - gan nepieciešamās pārmaiņas, gan secinājumi, kāpēc daudziem bērniem snieguma rezultāti nav tik labi, kā gribētos, par lielo atbalstu, kas mācību procesā nepieciešams skolēniem. Guvām apstiprinājumu tam, ka jāstrādā pie obligātās izglītības līdz 18 gadiem, gan atbalstot jauniešus nākotnes profesijas izvēlē, gan diferencējot eksāmenu līmeņus utt.,” par sarunu ar vidusskolas pedagogiem stāsta A.Čakša.

Vizītes noslēgumā ministre apskatīja oktobrī atklāto Aizkraukles jauno daudzfunkcionālo sporta laukumu, kas piedāvājot plašas iespējas aktīvai atpūtai pie pašas Daugavas: futbols uz mākslīgā seguma klājuma, pludmales volejbols, basketbols, āra trenažieri un rotaļu laukums bērniem.

Svarīgākais