Ar jaunu monitoringa darbu pārbaudīs vidusskolēnu zināšanas veselības izglītībā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ar monitoringa darbu tiks novērtētas 10.klašu skolēnu un profesionālās izglītības iestāžu 1.kursu audzēkņu zināšanas veselības izglītības jautājumos, ziņo Valsts izglītības satura centrs (VISC).

Monitoringa darbā tiks pārbaudītas jauniešu zināšanas par uzturu un fizisko aktivitāti, seksuālo un reproduktīvo veselību, atkarību izraisošām vielām, infekcijām, vakcināciju un higiēnu. Skolēniem būs jāatbild arī uz jautājumiem par garīgo veselību, izdzīvošanu ekstremālās situācijās, traumatismu, drošību un pirmo palīdzību.

Monitoringa darba rezultāti ļaušot secināt, kādi pilnveidojumi nepieciešami izglītības saturā, mācību un metodiskajos līdzekļos, kā arī noteikt pedagogiem nepieciešamo profesionālās kompetences pilnveidi.

Monitoringa darbu rezultāti neietekmēs skolēnu mācību snieguma vērtējumus un tie netiks izteikti atzīmes veidā.

Monitoringa darbs notiks 15.oktobrī un 16.oktobrī tiešsaistē Valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā. Precīzus monitoringa darba norises laikus VISC sola publicēt līdz 1.oktobrim.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais