Jūrmalas Valsts ģimnāzijā jaunas iespējas izglītojamajiem

Līdz nākamā mācību gada sākumam Jūrmalas Valsts ģimnāzija būs pilnībā pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, nodrošinot liftu un pacēlājus piekļuvei visām skolas telpām.

Skolas pārbūve sākās 2010.gadā, kad tika izbūvēts lifts un uzbrauktuve invalīdiem, kā arī veikts tualetes remonts. Pašlaik turpinās telpu rekonstrukcija – tiek pārbūvētas kāpņu telpas, nomainīts skolas fasādes vējtveris un vairākas iekšējās durvis, kā arī tiks izbūvēts pacēlājs, lai nodrošinātu iespēju ikvienam skolēnam iekļūt arī skolas aktu un sporta zālē, mājturības un tehnoloģiju darbnīcās.

„Darbi plānoti tā, lai jauno mācību gadu 1. septembrī ģimnāzija var uzsākt pilnā gatavībā uzņemt skolēnus ar funkcionāliem traucējumiem un nodrošināt viņiem pilnvērtīgu mācību procesu. Kolektīvs gandarīts par iespēju skolas saimei piepulcināt jaunus skolēnus, kuriem līdz šim šāda iespēja bija liegta nepiemēroto telpu dēļ. Nozīmīgi arī tas, ka Jūrmalas Valsts ģimnāzija ir vienīgā ģimnāzija pilsētā un tuvākajā apkārtnē. Skolā nodrošināts pilnvērtīgs sociālais atbalsts, jo ģimnāzijā strādā psihologs, sociālais darbinieks un medmāsa,” informē Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece metodiskajā darbā Modra Sproģe.

Uzlabojumus Jūrmalas Valsts ģimnāzijā veic, īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.1.3.3.2. apakšaktivitātes „Vispārējās izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana izglītojamajiem ar funkcionālajiem traucējumiem” projektu „Jūrmalas Valsts ģimnāzijas infrastruktūras uzlabošana izglītojamiem ar funkcionāliem traucējumiem”. Atbalstu projektam Jūrmala pilsētas dome deva 2009.gadā.

Jūrmalā, īstenojot 2004.gadā pieņemto Jūrmalas pilsētas pašvaldības ekonomiskās un sociālās attīstības programmu sabiedrības integrācijas jautājumos, daudz paveikts sabiedrisko iestāžu, tostarp izglītības iestāžu, pielāgošanai cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Vides pieejamības jautājumi pilnībā atrisināti pirmsskolas izglītības iestādē „Bitīte”, sākumskolā „Taurenītis”, Vaivaru un Slokas pamatskolā, kā arī Pumpuru vidusskolā.