Čakša atzīst, ka šobrīd nav skaidrs, vai nākamo pedagogu algu grafika soli izdosies īstenot

© Ģirts Ozoliņš/MN

Lai turpinātu celt skolotājiem minimālo algu atbilstoši grafikam un ieviestu jauno finansēšanas modeli "Programma skolā", nākamā gada budžetā būtu jāatrod 111 miljonus eiro, intervijā Latvijas Radio sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Valdība pērn pavasarī apstiprināja grafiku, atbilstoši kuram pedagogi no 2025.gada saņemtu vismaz 10,35 eiro par vienu darba stundu.

Čakša kā nozares ministre sola iestāties par to, lai tiktu pildīts nākamais algu grafika solis. Vienlaikus politiķe atzina, ka šobrīd nav skaidrs, vai to izdosies īstenot. "Jāsaprot, ka budžeta situācija ir ļoti sarežģīta, un diskusijas visu laiku turpinās," pauda Čakša.

Neskaidrību par pedagogu atalgojumu jaunā mācību gada priekšvakarā iepriekš jau nosodījusi Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA). "Kāpēc tieši izglītības nozarē "jāsavelk jostas"," izteikusies LIZDA vadītāja Inga Vanaga, kuras vērtējumā arodbiedrība streika sarunās vairākkārt piekāpusies.

Gada sākumā pirmsskolas, vispārējās izglītības un profesionālās izglītības pedagogu zemākā darba stundas likme pieauga līdz 9,54 eiro.

Svarīgākais