Plāno attaisnot izglītības izdevumus par latviešu valodas apgūšanu

© Dmitrijs Suļžics / F64

Turpmāk iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksātājs attaisnotajos izdevumos varēs iekļaut arī izglītības izdevumus par latviešu valodas apgūšanu, otrdien nolēma valdība.

Ministru kabineta noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem papildināti, nosakot, ka attaisnotajos izdevumos ir ietverami izglītības izdevumi par valsts valodas (latviešu valodas) apgūšanu pie izglītības pakalpojumu sniedzēja, ja tas ir akreditēta izglītības iestāde vai ja tas ir saņēmis atļauju neformālās izglītības programmas īstenošanai.

Valsts valodas apgūšanas gadījumā ir aptverti visi izglītības pakalpojumu sniedzēji, kas īsteno formālās vai neformālās izglītības programmas.

Tāpat Ministru kabinet noteikumi precizēti, nosakot, ka attaisnotajos izdevumos ietverami izglītības izdevumi par augstākās izglītības un visu pakāpju profesionālās izglītības iegūšanu, kā arī par specialitātes (profesijas, kvalifikācijas vai tās daļas, amata, aroda) iegūšanu valsts akreditētās Latvijas izglītības iestādēs, Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu mācību iestādēs vai valsts akreditētos studiju virzienos vai veicot ārpus formālās izglītības sistēmas apgūtās profesionālās kompetences novērtēšanu normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Tāpat noteikts, ka izglītības izdevumi neietver izdevumus par pirmsskolas izglītības, pamatizglītības un vidējās izglītības, kas nav profesionālā izglītība, iegūšanu.

Gramatiskie un redakcionālie precizējumi Ministru kabineta noteikumos veikti, lai novērstu dažādas Ministru kabineta noteikumu normu interpretācijas iespējas.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.