Latvijas mācību iestādēs nav reģistrēti 1202 bērni

© unsplash.com

Aizvadītajā mācību gadā Latvijas izglītības iestādēs nebija reģistrēti 1202 bērni obligātajā izglītības vecumā, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) publiskais pārskats par 2023. gadu.

Tas ir par 679 bērniem mazāk nekā 2022./2023. mācību gadā, kad nevienā Latvijas izglītības iestādē nemācījās 1881 skolēns obligātajā izglītības vecumā.

Par lielāko daļu no bērniem vecumā no pieciem līdz 18 gadiem - kopumā 1035 - pašvaldībām neesot informācijas vai tā nav ievadīta sistēmā.

96 bērni mācības pamatizglītības posmā sāks nākamajā mācību gadā, zināms pašvaldībām. 27 bērni pirmsskolas izglītību apgūst ģimenē, bet 11 bērni atskaitīti no bērnudārza par izglītības iestādes neapmeklēšanu. Savukārt no tālmācības vai neklātienes programmas atskaitīti pieci skolēni.

Lai gan vecāku izpratne par nepieciešamību bērnam invalīdam iegūt izglītību atbilstoši viņa spējām un veselības stāvoklim pieaug, joprojām izglītības iestādēs nav reģistrēti desmit bērni invalīdi un desmit ilgstoši slimojoši bērni, teikts pārskatā.

Septiņi bērni iebraukuši no citas valsts, bet viens bērns skaitās bezvēsts pazudis.

2023. gadā ārzemēs dzīvoja un mācījās 11 887 Latvijas skolēni.

Svarīgākais