Vidusskolas un profesionālās izglītības iestāžu absolventi saņems sertifikātus

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien vidusskolas un profesionālās izglītības iestāžu absolventi saņems sertifikātus par nokārtotiem centralizētajiem eksāmeniem, informē Valsts izglītības satura centrs (VISC).

Centralizēto eksāmenu rezultātus vidusskolu absolventi šogad varēja uzzināt vietnē "https://eksameni.gov.lv/" jau dažas dienas pirms oficiālo sertifikātu saņemšanas.

Centralizēto eksāmenu rezultātu apelāciju VISC absolventi var iesniegt viena mēneša laikā no rezultātu paziņošanas brīža.

Jau vēstījām, ka VISC 100 skolēniem izsniedzis 299 sertifikātus par nokārtotiem centralizētajiem eksāmeniem, lai tos varētu ātrāk iesniegt ārvalstu augstskolās.

Lielākā daļa no viņiem pabeiguši Rīgas izglītības iestādes.

VISC informējis izglītības iestādes par sertifikātu pieejamību, un šie skolēni var saņemt savus izglītības dokumentus par vidējās izglītības ieguvi.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka VISC nedēļas laikā mainīja domas un īpašos gadījumos tomēr ļāva agrāk saņemt vidējās izglītības dokumentus.

VISC nostāja mainījās pēc tam, kad tiesībsargs šajā jautājumā bija spiests vērsties arī pie Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV), aicinot novērst birokrātiskos šķēršļus.

Svarīgākais