Vēl par nedēļu pagarināta pieteikšanās jauniešu vasaras piedzīvojumam "Projektu nakts 2024"

© Unsplash

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) līdz 7.jūlijam pagarinājusi pieteikšanās termiņu pasākumam "Projektu nakts 2024", aģentūru LETA informēja JSPA.

Pasākums norisināsies 31.jūlijā un 1.augustā Latvijas jauniešu galvaspilsētas 2024 - Līvānu - tuvumā. Diennakts garumā kopā ar pieredzējušiem ekspertiem un vienaudžiem dalībnieki varēs attīstīt projektu rakstīšanas prasmes, strādājot pie savām idejām un izzinot iespējas finansējuma piesaistei to īstenošanai.

Pasākuma mērķis ir sniegt praktisku atbalstu jauniešiem, kuri gatavojas iesniegt projektu pieteikumus programmām "Erasmus+" un "Eiropas Solidaritātes korpuss". Šī gada "Projektu nakts" būs tematiski veltīta jaunatnes līdzdalībai.

Dalībnieki varēs piedalīties interaktīvās darbnīcās un izglītojošās aktivitātēs, apmeklēt meistarklases un projektu darbnīcas. Soli pa solim tiks skaidrots, kā veidot projektus, kas balstīti uz neformālās izglītības un jaunatnes līdzdalības principiem. Notiks arī dalīšanās projektu pieredzes stāstos un citas aktivitātes.

Savukārt, vakarpusē "Projektu nakts" dalībniekus ar muzikālu pārsteigumu iepriecinās jauniešu progresīvā rokgrupa "Aston Kais".

Dalībniekiem būs iespēja izzināt jauniešu apmaiņas, jaunatnes līdzdalības un solidaritātes projektu būtību, lai labāk saprastu, kurš no tiem ir visatbilstošākais viņu ideju īstenošanai. Tiks sniegta informācija par jaunām iespējām, tostarp Eiropas jaunatnes informācijas tīklu "Eurodesk" un iniciatīvu "DiscoverEU", kas sniedz iespēju pilngadību sasniegušiem jauniešiem iepazīt Eiropu, ceļojot ar vilcienu bez maksas. Sīkāka informācija par festivāla programmu un norisi būs pieejama vietnē www.jaunatne.gov.lv.

Visiem apstiprinātajiem dalībniekiem dalība "Projektu naktī" ir bez maksas, kā arī tiks nodrošināta ēdināšana un uzturēšanās izdevumi pasākuma teritorijā - labsajūtas kompleksā "Avotiņš", Līvānu novadā.

Pieteikties aicinātas organizāciju (biedrību vai nodibinājumu), iestāžu (skolas, augstskolas, t.sk. skolēnu/studentu pašpārvaldes, jauniešu centri u.tml.) un neformālās jauniešu interešu grupu (domubiedri, interešu grupa, vienaudži) komandas divu trīs cilvēku sastāvā.

Pieteikties iespējams, līdz 2024.gada 7.jūlijam aizpildot elektronisku pieteikuma anketu. Dalībnieki, kuri pēc pieteikšanās tiks apstiprināti pasākumam, līdz 17.jūlijam saņems papildu informāciju uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi.

Svarīgākais