VIDEO. Radīta īsfilma Valsts Policijas koledžas popularizēšanai

© Publicitātes foto

Valsts policijas koledža (VPK) ir uzsākusi reflektantu uzrunāšanas kampaņu “Policija meklē Tevi!”, kuras laikā informēs par izglītības iespējām un priekšrocībām, kādas Valsts policijas koledža nodrošina saviem izglītojamajiem.

Kampaņas mērķis ir iedrošināt un motivēt vidusskolu absolventus un personas ar augstāko izglītību atklāt sevī policistu un realizēt savu potenciālu. Dokumentu iesniegšana studijām norisināsies no šī gada 8. līdz 21. jūlijam.

Katru gadu VPK uzņem fiziski sagatavotus, mērķtiecīgus un psiholoģiski noturīgus kandidātus, kuru motivācija atklājas vēlmē palīdzēt un ar godu kalpot mūsu Latvijas sabiedrībai.

Kampaņā “Policija meklē Tevi!” uzrunājam ikvienu, kurš sevī saskata šīs īpašības un ir gatavs pievienoties saliedētai un motivētai komandai, kuras misija ir rūpēties par līdzcilvēkiem.

Šī kampaņa ir veidota, lai iedrošinātu, motivētu un informētu potenciālos kandidātus uzsākt studijas VPK. “Mēs vēlamies uzrunāt ne tikai sportiskas personas, bet arī tādas, kas ikdienā vēlas palīdzēt citiem. Tāpēc kampaņai esam piesaistījuši sabiedrībā atpazīstamas personas, kurām piemīt tādas īpašības un rakstura iezīmes, kādas ir katram policistam - godīgums, mērķtiecība, izpalīdzība, atbildības sajūta. Tie ir cilvēki, kuriem rūp,” skaidro Valsts policijas koledžas direktors Dmitrijs Homenko.

Kampaņas ietvaros ir izveidota arī mokumentāla* (mockumentary) īsfilma, kuras galvenais tēls ir tautā iemīļotās daudzsēriju filmas “Nelūgtie viesi” tēls Oskars Tirsa, kuru atveido aktieris Niklāvs Kurpnieks. Filmas tēls viesojas Valsts policijas koledžā, lai atklātu skatītājiem kadetu ikdienu un aizraujošo mācību procesu.

Aktieris Niklāvs Kurpnieks stāsta: ”Kad mani uzrunāja dalībai šajā kampaņā, es piekritu, ne mirkli nedomājot, jo saprotu, cik tas ir nozīmīgi. Sezonu no sezonas filmas veidotāji saņem arvien vairāk pozitīvas atsauksmes un komentārus par to, ka filma likusi aizdomāties par vēlmi būt policistam.”

Aizvadītajā gadā VPK uzņēma 155 fiziski sagatavotus, mērķtiecīgus un motivētus topošos policistus, kuri tikko pabeiguši vidusskolu vai pieteikušies dienestam Valsts policijā pēc augstākās izglītības iegūšanas un ir vecumā līdz 40 gadiem. Arī šogad VPK plāno uzņemt vairāk nekā 190 kandidātus īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmā “Policijas darbs”, ko VPK īsteno Iekšējās drošības akadēmijas** ietvaros, arodizglītības programmā un profesionālās pilnveides izglītības programmā.

Būtiski, ka izglītības ieguve ir bez maksas, kadetiem studiju laikā tiek maksāta darba alga, bet sekmīgākajiem sniegti arī papildus finansiālie bonusi. Kadetiem tiek piedāvāta vieta arī dienesta viesnīcā. Tāpat ir nodrošinātas sociālās garantijas, tostarp veselības aprūpes pakalpojumu, medikamentu un zobārstniecības pakalpojumu kompensācija. Pēc izglītības ieguves kadetiem ir garantēta dienesta vieta Valsts policijā, kur ikkatrs var atrast sev piemērotāko karjeras attīstības virzienu un specializāciju - ceļu satiksmes un sabiedriskās kārtības uzraudzība, kriminālistika, izmeklēšana, prevencija, kiberdrošība vai pievienošanās Pretterorisma vienībai “Omega” u.c.

Pieteikties studijām VPK varēs no šī gada 8. līdz 21. jūlijam.