Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās, norāda LIVA

© pexels.com

Vardarbības gadījums skaits skolēnu vidū palielinās, intervijā TV3raidījumam "900 sekundes" teica Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents Rūdolfs Kalvāns.

Viņš paskaidroja, ka uz šo problēmu rāda arī statistikas dati.

Kalvāns norādīja, ka skolēnus, kuri ir vardarbīgi, var darīt divās grupās. Pirmajā grupā ietilpst tie bērni, kuriem ir uzvedības traucējumi smagākā formā, kuriem nepieciešams speciālistu atbalsts.

Savukārt otrajā grupā ietilpst tie bērni, kuriem ir vispārēji uzvedības un attieksmes traucējumi, problēmas ar sociālajām prasmēm, skolas vērtību ievērošanu. Taču par šiem skolēniem nevarētu teikt, ka viņiem ir nepieciešams speciālistu atbalsts.

"Vairāk skolēnu ir otrajā grupā," teica Kalvāns, runājot par vardarbību skolēnu vidū.

Runājot par gadījumu, kas notika skolā Babītē, kur skolēns ar dakšiņu sadūra skolotāju, Kalvāns norādīja, ka izglītības iestāde bija darījusi daudz, bet skolām ir tiesiskais ietvars, skolu darbība ir strikti reglamentēta.

Kā vienu no risinājumiem Kalvāns minēja skolu autoritātes stiprināšanu normatīvajos aktos.

Iepriekš izskanējis, ka 28.maijā vienā no sākumskolas klasēm Babītes vidusskolā izcēlies konflikts, kurā iesaistīts kāds skolēns un skolotāja. Pēc viņas aicinājuma novilkt cepuri pie pusdienu galda, izglītojamais esot sadūris skolotāju ar dakšiņu.