Jau trešo reizi notiks Latvijas – Indonēzijas seminārs

26. aprīlī Ārlietu ministrija sadarbībā ar Indonēzijas vēstniecību Stokholmā un Latvijas Universitāti jau trešo reizi organizēs Latvijas – Indonēzijas semināru. Šogad seminārā uzsvars tiks likts uz Indonēzijas kā Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācijas (ASEAN) prezidējošās valsts prioritātēm starptautiskajā sadarbībā, kā arī uz divpusējās sadarbības veicināšanu izglītības jomā.

Semināru atklās Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis, Indonēzijas vēstniecības Stokholmā pilnvarotais lietvedis Elmārs Lubis (Elmar I. Lubis), Latvijas Universitātes mācību prorektors Juris Krūmiņš un Rīgas Juridiskās augstskolas asociētais profesors Pēteris Gjortlers.

Semināra pirmajā daļā uzstāsies Indonēzijas Universitātes starptautisko attiecību katedras vadītājs Dr.Phil. Harijadi Viravans (Hariyadi Wirawan) ar lekciju par Indonēzijas prioritātēm ASEAN, kā arī Gadjah Mada Universitātes profesors Mohtars Masoeds (Mohtar Mas’oed) ar lekciju par ASEAN un Eiropas Savienības attiecībām.

Semināra otrajā daļā tiks diskutēts par Latvijas un Indonēzijas sadarbību izglītības jomā un ar lekcijām uzstāsies Latvijas Universitātes Dienvidu un Dienvidaustrumu Āzijas nodaļas vadītājs profesors Leons Taivans ar lekciju par Latvijas un Indonēzijas izglītības sistēmu līdzībām un atšķirībām, kā arī Rīgas Juridiskās augstskolas asociētais profesors Pēteris Gjortlers ar lekciju par ES likumdošanas savienojamību ar trešo valstu nacionālajām likumdošanu.

Uz semināru aicināti studenti, akadēmiķi, uzņēmēji un citi interesenti. Abās semināra daļās klausītājiem būs iespēja uzdot jautājumus un diskutēt ar lektoriem un Indonēzijas vēstniecības pārstāvjiem par Latvijas un Indonēzijas attiecību jautājumiem, savukārt pārtraukumā būs iespēja nobaudīt Indonēzijas virtuvi.

Indonēzija ir viena no reģiona nozīmīgākajām ekonomiskajām un politiskajām spēlētājām, 2011. gada nacionālā kopprodukta pieaugums sagaidām 7-8% apmērā. Viena no Indonēzijas prioritātēm ASEAN ir organizācijas ciešāka integrācija, izveidojot to par vienotu ekonomisko zonu līdz 2015.gadam, ciešāk sadarbojoties arī drošības situācijas stabilizēšanā.

Dienvidaustrumāzijas Nāciju Asociācija ir valstu politiska, ekonomiska un kultūras organizācija, kas dibināta 1967.gadā ar mērķi veicināt savstarpējo sadarbību reģionā. Esošās ASEAN dalībvalstis ir Bruneja, Filipīnas, Indonēzija, Kambodža, Laosa, Malaizija, Birma/Mjanma, Singapūra, Taizeme un Vjetnama.

Svarīgākais