Apsver iespēju izmaksāt 300 eiro stipendiju visiem topošajiem pedagogiem

© Dāvis Ūlands / F64

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien uzdeva Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) sagatavot aprēķinus, cik izmaksātu 300 eiro ikmēneša stipendiju izmaksāšana visiem pedagoga profesijā studējošajiem.

Opozīcijas deputāts Česlavs Batņa (AS) skaidroja, ka ar šādām stipendijām tiek atbalstīti tie studējošie, kuri iegūs skolotāja kvalifikāciju. Parlamentārieša ieskatā, tas ir ''reāls instruments", kā aizpildīt vakances izglītības iestādēs.

Budžeta veidošanas laikā deputāti varētu diskutēt par atbalstu visiem topošajiem pedagogiem, mudināja Batņa.

Kā ziņots, lai veicinātu atbalstu studiju laikā, valdība pērn septembrī nolēma piešķirt stipendiju 300 eiro apmērā 485 tematiskās jomas "Pedagogu izglītība un izglītības zinātne" programmu grupas "Pedagogu izglītība" studējošajiem.

Stipendija prioritāri domāta studējošajam, kurš studē kādā no skolotāju sagatavošanas studiju programmām šādās mācību jomās: dabaszinātnes, tehnoloģijas un matemātika, EEZ valodas, speciālā izglītība. Ja pēc stipendiju piešķiršanas šo prioritāro priekšmetu pedagogiem vēl būs pieejams šo stipendiju finansējums, to varēs saņemt arī citu priekšmetu topošie pedagogi konkursa kārtībā pēc sekmēm.