IZM un LIZDA rīt turpinās spriest par pedagogu slodžu līdzsvarošanas principiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lai turpinātu darbu pie vienotas izpratnes par darba slodzes līdzsvarošanas principiem pedagogiem, šodien, 21. maijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notika vairāk nekā sešu stundu gara IZM un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadības un reģionu pārstāvju tikšanās, kuras laikā tika turpināts sociālais dialogs, lai panāktu vienotu izpratni par pedagogu slodžu līdzsvarošanas principiem.

Sarunas plānots turpināt rīt, pulksten 12.00, piedaloties LIZDA, IZM, Ministru prezidenta un Finanšu ministrijas pārstāvjiem.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša: “Sarunas ar LIZDA - sarežģītas, smagas. Turpināsim rīt, sarunai pievienojoties arī Finanšu ministram A. Ašeradenam. Lai apstiprinātu ieceri, ka pārmaiņas nāks kopā ar tam nepieciešamo finansējumu, IZM virzīs noteikumu grozījumus par slodžu balansēšanu attiecībā uz 2025./2026. mācību gadu kopā ar normatīvo regulējumu par jauno finansēšanas modeli.”

Šodien tikšanās laikā piedalījās arī vairāki vadošie izglītības sistēmas pārstāvji un politikas veidotāji, to skaitā Ministru prezidenta biroja, Finanšu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī Latvijas Universitātes un Limbažu Valsts ģimnāzijas vadības pārstāvji.

Latvijā

Latvijas Bankas organizētā saruna starp vairāku tautsaimniecības nozaru pamanāmākajiem pārstāvjiem noveda līdz paradoksālai atklāsmei, ka labāk tādas sarunas nerīkot, jo jebkura kaut cik kompetenta ekonomisko un arī sociālpolitisko problēmu iztirzāšana noved līdz secinājumiem par problēmu neatrisināmību.

Svarīgākais