Visā Latvijā notiks Izlīguma nedēļa

Lai plašāk informētu sabiedrību un veicinātu procesa virzītāju izpratni par izlīguma iespējām ne tikai kriminālprocesā, bet arī lai rosinātu pozitīvu konfliktu risināšanas kultūru Latvijā kopumā, Valsts probācijas dienests sadarbībā ar Norvēģijas Nacionālo mediācijas dienestu, Tieslietu ministriju, Sabiedriskās politikas centru „Providus” un ES māju, visā Latvijā jau otro gadu pēc kārtas no 11.–15.aprīlim rīko akciju „Izlīguma nedēļa”.

Lai informētu par izlīgumu kriminālprocesā attīstību un praksi ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā, kā arī par „Izlīguma nedēļas” pasākumiem pirmdien, 11. aprīlī, plkst. 10:00 Valsts probācijas dienesta konferenču zālē (Dzirnavu ielā 91, Rīgā) notiks preses konference, kurā piedalīsies Valsts probācijas dienesta vadītājs Aleksandrs Dementjevs, Valsts probācijas dienesta Izlīguma nodaļas vadītāja Diāna Ziediņa un Norvēģijas Nacionālā mediācijas dienesta vecākā eksperte Gro Roslande (Gro Rossland).

Izlīguma nedēļas laikā Rīgā un citās Latvijas pilsētās notiks informatīvi pasākumi, diskusijas un semināri ekspertiem, studentiem, skolēniem un citiem interesentiem par Valsts probācijas dienesta organizēto izlīgumu.

Svarīgākais