Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

IZM un LU sadarbības memorandam pievienojušās 24 pašvaldības un divas universitātes

© pexels.com

Vēl desmit pašvaldības pievienosies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Universitātes (LU) sadarbības memorandam par izglītības kvalitātes veicināšanu Latvijā, informē LU.

Kopumā IZM un LU memorandu būs parakstījušas 24 pašvaldības un divas universitātes. Sākotnēji to parakstīja Rīga un Madonas novads. Vēlāk iniciatīvai pievienojās un vienošanos parakstīja arī Aizkraukles, Alūksnes, Ādažu, Bauskas, Jelgavas, Jēkabpils, Krāslavas, Ķekavas, Mārupes, Rēzeknes un Ropažu novadu pašvaldības, kā arī Jelgavas pašvaldība un Daugavpils Universitāte.

28.februārī memorandam pievienosies arī Dobeles, Gulbenes, Līvānu, Ludzas, Olaines, Preiļu, Smiltenes, Tukuma un Valkas novadi, kā arī Daugavpils pašvaldība. Memoranda parakstīšana notiks plkst.12.30 LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 Rīgā.

Sadarbības memorands paredz izveidot bāzes skolas topošo skolotāju mācību praksēm un mentoru iesaistei, centralizētam metodiskajam darbam ar talantīgiem skolēniem un skolotāju profesionālās kompetences pilnveidei.

Memoranda parakstītāji vienojas praksē ieviest skolotāju vakanču datubāzi un apliecina gatavību savstarpējam metodiskajam atbalstam. Tāpat iecerēta psiholoģiskās atbalsta sistēmas izveide skolotājiem un skolēniem.

Sadarbības memorands tapa, noslēdzot LU un IZM rīkotu diskusiju ciklu par pedagogu sagatavošanas un tālākizglītības jautājumiem.