Vairums rīdzinieku atbalsta ieceri par bērnudārzu pakalpojumu pirkšanu

Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS aptauja liecina, ka rīdzinieku attieksme pret ierosinājumu iepirkt bērnudārzu pakalpojumus no privātajām izglītības iestādēm ir pozitīva. 60 % respondentu atbildēja, ka "pilnīgi atbalsta” vai "drīzāk atbalsta” pašvaldības ieceri par bērnudārzu pakalpojumu pirkšanu no privātajām izglītības iestādēm.

No tiem rīdziniekiem, kuru ģimenēs ir pirmsskolas vai skolas vecuma bērni, atbalstu šai ieceri izteikuši gandrīz 70 % vecāku – no tiem 28,1 % teikuši, ka to „pilnīgi atbalsta” un 41,6%, ka „drīzāk atbalsta”.

Respondentus arī lūdza novērtēt, kā, viņuprāt, būtu pareizāk rīkoties situācijā, ja bērnudārzos trūkst vietu – censties tās nodrošināt vai izmaksāt kompensācijas vecākiem.

61,7 % no visiem aptaujas dalībniekiem atzinuši, ka pareizāk ir veikt pasākumus, lai nodrošinātu vietu bērnudārzā. Tikai piektā daļa uzskata, ka pareizāk būtu maksāt kompensācijas par pirmsskolas iestādē nenodrošināto vietu. Respondentu grupā, kuru ģimenēs ir nepilngadīgi bērni, 65,3 % aptaujāto uzskata, ka prioritāri ir jānodrošina vieta dārziņā, bet kompensācija apmierinātu 27,9 % vecāku.

SKDS aptaujāja 801 rīdzinieku.

Svarīgākais