Izsludinātas vairākas tiesnešu vakances

Tiesu administrācija izsludinājusi atklātu konkursu uz vairākām rajona (pilsētas) tiesas tiesneša amata vietām.

Šobrīd pieejamas vakances Administratīvajā rajona tiesā (Rīgas tiesu namā, Liepājas tiesu namā, Rēzeknes tiesu namā), Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, Rīgas rajona tiesā un Aizkraukles rajona tiesā.

Prasības tiesneša amata kandidātiem/-ēm: atbilstība likuma „Par tiesu varu” 51.panta prasībām; 52.panta pirmās daļas 1.,2.,3.,4.,5. punkta prasībām; 55.panta prasībām; labas iemaņas darbā ar datoru; laba reputācija.

Konkursā tiesneša amata kandidātus/-tes vērtēs saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 3.marta noteikumiem Nr.204 „Tiesneša amata kandidātu atlases, stažēšanās un kvalifikācijas eksāmenu kārtošanas kārtība”.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais