Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijas pētnieki var pieteikties stipendijai maģistrantūras studijām Eiropas Universitātes institūtā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijas pētnieki var pieteikties Eiropas Universitātes institūta (EUI) stipendijai studijām ekonomikā un tiesībās 2024./2025.akadēmiskajā gadā, aģentūru LETA informēja Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Maģistratūras programmas ekonomikā, salīdzinošajās, Eiropas un starptautiskajās tiesībās ir gadu ilgas studijas, kas balstītas pētniecībā un koncentrējas uz pētniecības prasmju apgūšanu un praktizēšanu, kā arī uz diplomdarba sagatavošanu. Tās ir paredzētas kandidātiem, kuri vēlas pilnveidot savas profesionālās zināšanas, kā arī attīstīt zinātniskās analīzes prasmes starptautiskā un starpdisciplinārā vidē. Stipendija pilnībā sedz uzturēšanās, apdrošināšanas un ceļa izdevumus.

Maģistratūras studiju stipendijām pretendenti var pieteikties no Latvijas, Grieķijas, Bulgārijas, Igaunijas, Kipras, Maltas, Polijas, Portugāles, Rumānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Albānijas, Bosnijas un Hercegovinas, Kosovas, Moldovas, Melnkalnes, Ziemeļmaķedonijas, Serbijas un Ukrainas.

Pretendenta pieteikums un nepieciešamie dokumenti līdz 31.janvārim iesniedzami EUI, izmantojot tiešsaistes pieteikuma veidlapu. Papildus informācija par pieteikšanos stipendijai un studijām EUI atrodama institūta tīmekļa vietnē.

Piešķirot stipendijas studentiem, EUI gan attīsta esošo kapacitāti, gan palīdz programmā iekļautajām valstīm sagatavot pētniekus, zinātniekus, īstenot kvalitatīvus pētījumus, kā arī sniegt rekomendācijas politikas veidotājiem, skaidro IZM.