Ukrainas bēgļu izglītošanai varētu piešķirt 5,1 miljonu eiro; kā finansējumu plānots izlietot?

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ukrainas bēgļu izglītošanai laika posmā no 2024.gada 1.janvāra līdz 31.augustam varētu tikt piešķirti 5 111 626 eiro, izriet no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotā rīkojuma projekta, kas nodots saskaņošanai.

Lielākā finansējuma daļa, 3 828 451 eiro, tiks novirzīta mērķdotācijām pašvaldībām izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (VSAOI). Pašvaldībām tiks novirzīti arī 536 951 eiro bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un VSAOI, kā arī 433 195 eiro izglītības pasākumiem. Savukārt privātajām izglītības iestādēm varētu tikt novirzīti 313 029 eiro.

Finansējumu iecerēts piešķirt par tiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri uz šī gada 1.septembri ir reģistrēti Valsts izglītības informācijas sistēmā un turpina izglītības ieguvi pēc 1.septembra.

Atbilstoši IZM sniegtajai informācijai, 1.septembrī mācības pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs uzsāka 3292 Ukrainas civiliedzīvotāji.

Latvijā

No pirmdienas tehnoloģiju uzņēmumi un jaunuzņēmumi aicināti pieteikties NATO Aizsardzības Inovāciju Akseleratora Ziemeļatlantijas reģionam programmas ikgadējā grantu konkursā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Svarīgākais