Cik liela ir Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes rektora alga?

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Izsludināts atklāts starptautisks konkurss uz Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektora amatu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

LBTU rektora amata pretendentiem jābūt zinātnes doktora grādam LBTU stratēģiskās specializācijas jomās ietilpstošajās zinātnes nozarēs un/vai apakšnozarēs vai dabas zinātnēs. Svarīga ir nevainojama reputācija, kā arī ne mazāk kā piecu gadu darba pieredze vadošā amatā, savukārt pieredze vadošā amatā augstākās izglītības un zinātnes jomā būs uzskatāma par priekšrocību.

Amata pretendentiem jāapliecina sasniegumi zinātnē un zinātnes vadībā, valsts valodas un angļu valodas prasmes vismaz C1 līmenī.

No LBTU rektora amata pretendentiem tiek prasīta pieredze organizācijas stratēģiskajā, pārvaldības procesu un pārmaiņu vadībā, orientācija uz attīstību, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, komandas vadīšana un stratēģiskais redzējums, izpratne par augstākās izglītības iestāžu un zinātnes darbību regulējošiem normatīvajiem dokumentiem, izpratne par Eiropas augstākās izglītības telpas attīstības tendencēm, kā arī akadēmiskā darba pieredze.

Nākamajam rektoram tiek solīta vismaz 6455 eiro mēnešalga.

LBTU rektora amata pretendentiem pieteikums konkursam jāiesniedz līdz 2024.gada 31.janvārim, pieteikumā iekļaujot tostarp LBTU Padomei adresētu motivācijas vēstuli un redzējumu par LBTU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados.

Kā aģentūru LETA informēja LBTU, rektora vēlēšanu procesu un pretendentu izvērtēšanu pirmo reizi atbilstoši Rektora vēlēšanu nolikumam organizē LBTU Padome un tās izveidota Nominācijas komisija, kurai iesniedzami pieteikuma dokumenti, tostarp pretendenta redzējums par LBTU stratēģisko attīstību turpmākajos piecos gados. Pēc pretendentu izvērtēšanas trīs kārtās Padome pieņems lēmumu virzīt Konventam rektora vēlēšanām konkursa rezultātā izraudzītu vienu vai vairākus rektora amata kandidātus, informējot par to Konventa priekšsēdētāju.

Rektora vēlēšanas Konventā 2024.gada maijā norisināsies, jo līdzšinējai universitātes rektorei, akadēmiķei Irinai Pilverei nākamā gadā 30.jūnijā beigsies divu periodu amata pilnvaras, kas ir maksimāli iespējamais rektora darbības termiņš.

Latvijā

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova piektdien Šveicē notiekošā pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) Gštādes "Elite 16" turnīrā piedzīvoja zaudējumu noslēdzošajā grupas mačā, taču tāpat sasniedza izslēgšanas spēles.

Svarīgākais