IZM nav informācijas par 36 bērniem, kuriem būtu jāmācās atkārtoti 9. klasē

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) patlaban nav datu par 36 skolēniem, kuri 9.klasi pabeidza ar liecību un šogad viņiem vajadzētu atkārtoti mācīties 9.klasē, trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) monitoringa un analītikas nodaļas vecākais eksperts Pāvels Pestovs.

Starp šiem 36 skolēniem ir arī personas, kuras jau sasniegušas 18 gadu vecumu, kad pamatizglītības ieguve vairs nav obligāta.

Pagājušajā mācību gadā 881 9.klases skolēns nenokārtoja kādu no trīs centralizētajiem eksāmeniem, lai iegūtu pamatizglītību. Starp šiem skolēniem ir arī desmit skolēni, kuri nenokārtoja visus trīs noteiktos centralizētos eksāmenus, savukārt 88 skolēni nenokārtoja divus centralizētos eksāmenus.

Centralizēto eksāmenu angļu valodā nenokārtoja 142 skolēni, latviešu valodā - 95, matemātikā - 754 skolēni.

Šajā mācību gadā atkārtoti mācības 9.klasē turpina vispārējās izglītības iestādēs - 834, Jelgavas Amatu vidusskolā - 10 un Latgales Industriālajā tehnikumā mācības turpina viens skolēns, kuram pielīdzināta Ukrainā iegūtā pamatizglītība.

Svarīgākais