Uz sešiem gadiem akreditēts Vidzemes Augstskolas informācijas tehnoloģiju virziens

© MN

Nodibinājums "Akadēmiskās informācijas centrs" uz maksimālo termiņu - sešiem gadiem - akreditējis Vidzemes Augstskolas (ViA) studiju virzienu "Informācijas tehnoloģijas, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne", aģentūru LETA informēja ViA Komunikācijas grupa.

ViA rektore Agnese Dāvidsone skaidro, ka šāds Studiju kvalitātes komisijas vērtējums norāda, ka ViA piedāvātās bakalaura, maģistra un doktorantūras studiju programmas atbilst augstākajiem standartiem un nodrošina teicamu izglītību informācijas tehnoloģiju jomā. Tas ir novērtējums ViA, kas apliecina ne tikai studiju kvalitāti un atbilstību darba tirgus prasībām, bet arī izcilu mācībspēku darbu un paveikto pētniecībā. Maksimālais akreditācijas termiņš sniedz uzticību un stabilitāti esošajiem un potenciālajiem studentiem, nozarei un darba devējiem un sadarbības partneriem.

ViA jaunajā 2024./2025.studiju gadā plāno uzņemt studentus virziena "Informācijas tehnoloģijas, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne" bakalaura studiju programmā "Informācijas tehnoloģijas" (pilna laika un nepilna laika studijas latviešu un angļu valodā) un "Mehatronika" (pilna laika studijās latviešu valodā).

Uzņems maģistra studiju programmās "Kiberdrošības inženierija"(pilna laika studijas latviešu un angļu valodā) un "Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas" (pilna laika studijas latviešu un angļu valodā).

ViA kopā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju īsteno doktorantūras studiju programmu "Sociotehnisku sistēmu inženierija".

Svarīgākais