Vecāki aicina Ušakovu atbrīvot no amata Aldermani

Biedrība „Vecāki par izglītību” nosūtījusi vēstuli RD mēram Nilam Ušakovam vēstuli ar lūgumu nekavējoties lemt par Eiženijas Aldermanes atbrīvošanu no priekšsēdētājas pienākumiem Izglītības, kultūras un sporta komitejā.

Kā galveno iemeslu savam lūgumam biedrība norāda Eiženijas Aldermanes kā deputātes un komitejas vadītājas noraidošo attieksmi pret personām un organizācijām, kuras vēlas iesaistīties Rīgas domes lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī apzināti nepatiesas informācijas sniegšanu un sabiedrības viedokļa ignorēšanu.

Šāda Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas rīcība ir novedusi pie situācijas, ka Rīgas domes deputāti ar balsojumu apstiprināja nekvalitatīvi izstrādātu prettiesisku ārējo normatīvo aktu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir aicinājusi Rīgas pilsētas domi pārskatīt saistošos noteikumus, kuri nosaka kārtību, kādā reģistrē, uzņem un atskaita pirmsskolas vecuma bērnus Rīgas pilsētas pašvaldības finansētajās pirmsskolas izglītības grupās privātajās izglītības iestādēs, nodrošinot to atbilstību tiesību normām.

Patreizējā situācijā tas sabiedrībai nozīmē, ka noteikumi ir jāpārstrādā un atkārtoti jāizskata Rīgas domē.

Biedrība atgādina Aldermanes izteikto pieņēmumu, ka pašvaldības pirmsskolas iestādes apmeklē tikai mazturīgi cilvēki, savukārt privātās pirmsskolas iestādes - tikai bagāti cilvēki.

Ja līdz šim visās pirmsskolas iestādēs, tostarp arī privātajās, vienā grupā gāja gan ļoti bagātu cilvēku bērni, gan tādu cilvēku bērni, kuru rocība ir tuvojas iztikas minimumam, tad tagad, virzot grupu iepirkuma koncepciju, tiks radīta mākslīga bērnu sadalīšana bagātajos un nabagajos. Biedrība uzskata, ka šāda bērnu sadalīšana no Rīgas domes puses ir bērnus diskriminējoša un pretrunā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu. Pret grupiņu veidošanu, nevis atsevišķu vietu nodrošināšanu privātajos bērnudārzos iebilst arī VARAM.

Visas šīs darbības rada nodokļu maksātāju naudas nelietderīgu izlietojumu un nenodrošina bērnus ar tik ļoti cerētajā vietām pirmsskolas izglītības iestādēs, kuras finansētu Rīgas dome, informē biedrības Valdes locekle Silvija Titova.

Vecāki norāda, ka šie fakti kļuvuši par iemeslu uzticības zaudēšanai un lūdz nekavējoties lemt par Aldermanes atbrīvošanu no Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas amata.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais