Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ščerbatihs: Bērni ir tik izlutināti, ka, ienākot skolā, viņi jūtas kā bosi

© Ekrānšāviņš

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē šodien sprieda par "Apvienotā saraksta" (AS) iesniegtajiem grozījumiem Izglītības likumā un Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz izglītības iestāžu personālam piešķirt tiesības aizdomu gadījumā pārbaudīt skolēnu personīgās mantas un ierobežot vai aizliegt mobilo telefonu un viedierīču lietošanu skolā.

Līdzīgu priekšlikumu pagājušajā nedēļā rosināja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

AS uzskata, ka ar šādām izmaiņām būtu iespējams mazināt vardarbības gadījumus un apreibinošu vielu lietošanu skolās, kas kļuvusi par nopietnu problēmu. AS grozījumus redz arī kā palīdzību izglītības iestāžu personālam.

Par šo jautājumu raidījumā "Preses klubs" izsakās svarcelšanas treneris, Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents, partijas LPV valdes loceklis Viktors Ščerbatihs: "Bērni ir tik izlutināti, ka, ienākot skolā, viņi jūtas kā bosi. Viņam ir tikai tiesības. Un viņš zina, ka skolotājs neko viņam nevar izdarīt. Jaunieši dzer, lieto narkotikas un tādi ierodas skolā. Ir jāmaina likums, lai skolotājs šādās situācijās varētu droši rīkoties, piesaistīt policiju, pārbaudīt bērna somu."