Cilvēki dusmīgi par IZM skaidrojumu nerādīt visiem jauno skolu tīkla karti, lai "sabiedrība neuztrauktos"

© MN

Skolu tīkla sakārtošana ir jautājums, kurā starp Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un pašvaldībām, kas ir skolu dibinātājas, tradicionāli izceļas lielas nesaskaņas. Tagad, lai izvairītos no satraukuma radīšanas, ministrija nolēma iecerēto skolu tīkla izmaiņu karti vairs nepubliskot, bet zināms, ka jau nākamgad pārmaiņas varētu skart 60 skolas, vēsta lsm.lv.

"Šobrīd publiskot karti, kurā mēs pasakām, ka 2028.gadā izglītības iestāžu ekosistēma valstī izskatās šādi, manuprāt, būtu tuvredzīgi, jo mēs radītu nevajadzīgu satraukumu sabiedrībā," skaidro IZM pārstāve.

"Kārtējais dīvainais lēmums - tā vietā, lai skaidrotu un pamatotu, vienkārši nerādīs…Skolas nav tikai attiecīgās pašvaldības un tās iedzīvotāju jautājums, bet gan visas Latvijas sabiedrības. Tas ir mūsu valsts attīstības jautājums," vietnē "X" uzsver Saulis.

Andris: JV mācās no vienotās krievijas demokrātiju…

Uldis: Tas viss teksts ir vienas lielas blēņas. Skolotāju slodžu problēmas ir saistītas ar IZM dīvainībām - saskaldītas stundas, neveiksmīgas programmas. SAvukārt par 60 skolām neticu - pēc kritērijiem novadā vien puse skolu taisīsies ciet.

Par šo tēmu arī žurnālistes Elitas Veidemanes komentārs šodienas "Neatkarīgajā".

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.