Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

RSU studenti un mācībspēki saņēmuši Borisa un Ināras Teterevu fonda stipendijas; tās apmērs - 3000 eiro

© Publicitātes foto

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā tika pasniegtas Borisa un Ināras Teterevu fonda (BITF) stipendijas, ko medicīnas pamatstudijām turpmāk saņems vēl pieci studenti, kā arī deviņi docētāji kopā ar saviem mentoriem, kuri mērķstipendijas izmantos RSU studiju programmu modernizācijai.

Stipendijas apmērs šajā studiju gadā ir 3000 eiro katram studentam, un šāds atbalsts tiek nodrošināts līdz pamata studiju beigām. Mecenāta Borisa Tetereva stipendiju medicīnā kopš 2011. gada saņēmuši kopumā 49 RSU Medicīnas fakultātes pamatstudiju studenti. Savukārt mērķstipendijas docētājiem un viņu mentoriem studiju programmu modernizācijai saņēma deviņi docētāji un viņu mentori.

Mecenāte Ināra Tetereva: “Par nākotni ir jādomā jau šodien. Mums ar Borisu vienmēr šķitis nozīmīgi sniegt jauniešiem atbalstu izglītības iegūšanai, jo erudīta un zinoša sabiedrība ir spēcīgs virzītājspēks valsts labklājībai. Tikpat svarīgs ir ieguldījums studiju procesu kvalitātes pilnveidē. Priecājos, ka sadarbībā ar RSU esam ne vien piešķīruši stipendijas studentiem, bet arī atbalstījuši mācībspēkus, palīdzot padarīt studiju procesu modernāku. Stipendiju pasniegšanas pasākumi ikreiz ir arī milzīgs satikšanās prieks. Šoreiz atkalredzēšanās bija īpaši aizkustinoša. Šogad atceramies Borisa 70 gadu jubileju. RSU ir viņa Alma Mater, un esmu gandarīta, ka varam turpināt savulaik kopīgi aizsāktās iniciatīvas.”

RSU studentiem, mācībspēkiem un zinātniekiem stipendijas BITF piešķir jau vairāk nekā 10 gadus. Sadarbības ietvaros fonds sniedzis finansiālu atbalstu arī citu RSU projektu īstenošanai, piemēram, Covid-19 izpētes projektam un studiju vides uzlabošanai. Fonda sniegtais atbalsts pārsniedzis 1 miljonu eiro.