"Tas ir slimi!" Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktore nosoda jauniešu "paradumus"

© Ekrānšāviņš

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) virza izskatīšanai Ministru kabinetā (MK) noteikumus, kuri paredz, ka skolēniem varēs noteikt mācības ne tikai atsevišķā klasē, bet arī atsevišķā laikā, kā arī attālināti, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Ministre norādīja, ka vardarbības gadījums Ķekavas vidusskolā parāda to, ka sabiedrībā ir augsts vardarbības līmenis. Tostarp skolās vardarbība ir sasniegusi 35,5% līmenī, un tā nav droša vide ne bērniem, ne pedagogiem.

Par vardarbību skolās tika diskutēts arī raidījumā "Preses klubs". Kāda no TV skatītājiem taujāja par bērna drošību skolas starpbrīdī un kur tajā brīdi ir skolas personāls.

"Mums savos bērnos ir jāaudzina tā izpratne, ka viņam par sevi ir jāmāk pastāvēt. Un ja kāds vēlas ko nodarīt, zināt, kā aizstāvēties un aizstāvēt. Lai ir drosme stāties pretī. Mēs šobrīd audzinām gļēvus cilvēkus, kuri paņem kameru un sāk filmēt. Kas tie ir par vecākiem, kas kaut ko tādu ir ļāvuši darīt. Bērni pakāpjas nost un skatās [uz konfliktu], jo tas ir interesanti. Uzfilmēto ieliek internetā. Tas ir slimi," uzsver Ieva Taranda, Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktore, skolotāja, Jūrmalas domes deputāte (LZP). Viņa stāsta, ka ģimnāzijā starpbrīžos gaiteņos atrodas dežurskolotāji, lai šādus konfliktus noslāpētu.

Svarīgākais