Vanaga: Kārtējais SOS. Vai gribam sagaidīt letālas sekas skolā?

© F64

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga vietnē "Facebook" aicina steidzamības kārtā pieņemt grozījumus, lai mazinātu vardarbību skolās.

"Kārtējais SOS. Politiķi, pamostaties vienreiz.
Vai tiešām rīt gribam sagaidīt letālas sekas skolā?
Kārtējais kautiņš skolā, turklāt plānots Ķekavas pašvaldības izglītības iestādē. Skolas komanda, pašvaldības izglītības pārvalde dara visu, kas viņu spēkos.
Steidzamības kārtā jāpieņem grozījumi:
1. MK noteikumos, kas dod tiesības direktoram kopā ar starpinstitucionālo sadarbības padomi noteikt, ka skolēns mācās ārpus skolas.
2. Veikt grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas dotu tiesības pārbaudīt skolēna somu aizdomu gadījumā.
3. Noteikt reālu vecāku atbildību, sodu, ja nerisina sava bērna uzvedības problēmas, kā arī situācijās, ja vecāki nepilda tiesību aktus, kas ir noteikuši pienākumu informēt skolu, ja viņa bērns var radīt draudus cita veselībai, drošībai.
Mēs visi esam līdzatbildīgi, lai skolas vide ir visdrošākā mūsu bērniem.
Nedrīkstam klusēt un samierināties ar vardarbību," uzsver I. Vanaga.
Viņa stāsta, ka sakāvās publiski divi skolēni. Kautiņš bija plānots, notika daudzu skolēnu klātbūtnē. "Varmāka mācās pamatskolā un ir drošs, ka nekas par to nebūs, jo izmest no skolas nevar. Pamatizglītība ir obligāta," raksta I. Vanaga.
Ieraksts ir plaši komentēts:
Viktors: Pamainiet apsardzes likumu un ļaujiet mobilās grupas apsardzei, vai fiziskajai apsardzei doties uz skolām un kvēpēt laukā tos sitējus!
Ķekavas novada deputāts Juris Žilko: Domes vadība ir informēta par notikušo un sniedz visa veida atbalstu skolas vadībai. Iesistīti gan soc.pedagogi un psihologi, gan jaunatnes lietu inspektori, gan juristi. Huļigānam-provokatoram noteikta attālināta mācīšanās.
Pilnībā pievienojos augstākminētiem 3 punktiem, šīs izmaiņas likumos un noteikumos ir jāvirza nekavējoties!
Neģēļiem, bet jo īpaši viņu vecākiem ir jānes konkrēta atbildība! Galējs līdzeklis ir pāraudzināšanas iestāde.
Pienākumi un atbildība ir jāliek pa priekšu tiesībām!
Aija: Parasti valsts skolās tiek ieteikts cietušo pārcelt uz citu skolu nevis to, kurš ir varmāka. Saku pēc pieredzes. Jo redz vajagot integrēt arī tos, kas agresīvi pret citiem.