Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

LU debatēs par akadēmisko godīgumu

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Latvijas Universitātē (LU) 27.septembrī no plkst.11 līdz 12.30 notiks publiskās debates "Godīgi par akadēmisko godīgumu", kurās spriedīs par akadēmiskā godīguma aktuālajiem jautājumiem, aģentūru LETA informēja LU.

Debates ievadīs asociētās profesores Signes Mežinskas pārskats par aktualitātēm akadēmiskā godīguma jomā.

Debatēs piedalīsies LU Akadēmiskās ētikas komisijas loceklis un LU Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes docente Tija Sīle, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības vadītāja Antra Boča, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Nora Jansone-Ratinika, kā arī LU Studentu padomes priekšsēdētāja Eva Borska. Debates vadīs LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore un LU Dzīvības un medicīnas zinātņu ētikas komitejas priekšsēdētāja Signe Mežinska.

Debatēs uzmanība tiks vērsta uz aktuālajiem izaicinājumiem akadēmiskā godīguma jomā, daudzveidīgajiem autorības jautājumiem, esošajiem un iespējamajiem risinājumiem akadēmiskā godīguma nodrošināšanā, kā arī uz nākotnes redzējumu šai jomā.

Pasākums notiks LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā. To varēs vērot arī tiešraidē LU tīmekļvietnē un sabiedrisko mediju portālā "LSM.lv".