Šonedēļ e-prasmju nedēļas ietvaros 2500 dalībnieki datoru lietojuši pirmo reizi

Eiropas E-prasmju nedēļas digitālā skaitītāja dati liecina, ka iedzīvotāju aktivitātes ziņā Latvija šobrīd ierindojas pirmajā vietā Eiropas valstu vidū - līdz šim dažādos pasākumos Latvijā piedalījušies 37 458 iedzīvotāji, no tiem 2500 datoru lietojuši pirmo reizi.

„Esmu gandarīta, ka E-prasmju nedēļas laikā liels skaits Latvijas iedzīvotāju pirmoreiz uzdrošinājās izrādīt interesi par datora un interneta lietošanu, atklājot sev jaunu pasauli un iespējas. Šobrīd internetu regulāri lieto 62 % mūsu valsts iedzīvotāju un ceru, ka tuvākajā laikā sasniegsim vēl labākus rezultātus,” norāda Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

E-prasmju nedēļas laikā liela iedzīvotāju interese bijusi par valsts pakalpojumu izmantošanu, īpaši VID elektronisko deklarēšanās sistēmu, tautas skaitīšanu internetā, datorapmācību iesācējiem un senioriem, kā arī dažādiem interneta konkursiem.

„Lattelecom nodrošinātās interneta tiešraides E-prasmju nedēļai veltītajiem pasākumiem, kopumā skatījušies vairāki tūkstoši iedzīvotāji Latvijā un vēl 12 pasaules valstīs. Tas pierāda, ka Latvija ir gatava apgūt un izmantot e-pakalpojumu sniegtās priekšrocības. Tāpēc šobrīd izšķirīgi svarīgi ir izmantot ES finansējumu platjoslas infrastruktūras izbūve arī Latvijas mazāk apdzīvotos novados, lai mazinātu digitālo plaisu starp pilsētās un laukos dzīvojošajiem,” skaidro Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

E-prasmju nedēļa norisinās līdz 5.martam un ikvienam interesentam pasākumu kalendārā vēl ir iespējams atrast aktivitātes, kas šķiet visinteresantākās un noderīgākās.