Cēsu novads piešķirs stipendiju strādājošiem un studējošiem jaunajiem pedagogiem

© Ģirts Ozoliņš/ F64

Cēsu novads piešķirs stipendiju strādājošiem un studējošiem jaunajiem pedagogiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Pašvaldība stipendiju piešķirs, lai atbalstītu un motivētu Cēsu novadā strādājošos jaunos pedagogus. Uz stipendiju var pretendēt pedagogs, ja viņš pašlaik strādā kādā no Cēsu novada pašvaldības teritorijā esošajām akreditētām izglītības iestādēm un studē pedagoģijas programmās, kuru absolventiem ir tiesības strādāt izglītības iestādēs, kā arī studiju virziens atbilst pašvaldības noteiktajām prioritātēm.

Cēsu novada pašvaldība par prioritārajiem studiju virzieniem ir noteikusi vācu valodas un angļu valodas pedagogus ar tiesībām mācīt vēl kādu no Eiropas Savienības (ES) svešvalodām.

Tāpat pašvaldība atbalstīs dabaszinātņu jomas pedagogus - ķīmijas, bioloģijas, fizikas, dabaszinību skolotājus, kā arī speciālos pedagogus, logopēdus, izglītības psihologus.

Stipendiju iespējams saņemt desmit mēnešus gadā. Pilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam stipendija ir 350 eiro mēnesī, savukārt nepilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam - 300 eiro mēnesī.

Pieteikumi pašvaldībai ir jāiesniedz līdz 10.augustam.

Stipendijas piešķiršanas kārtība un nosacījumi noteikti Cēsu novada domes saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā Cēsu novada pašvaldība piešķir stipendijas studentiem, kuri studē pašvaldības atbalstītās izglītības programmās darbam izglītības iestādēs".

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais