Uzbekus informē par augstākās izglītības iespējām Latvijā

Latvijas vēstniecība Uzbekistānā izvietojusi plašu informācijas klāstu par augstākās izglītības iespējām un programmām Latvijā no 22. līdz 24.februārim Taškentā notiekošajā sestajā starptautiskajā izstādē ”Izglītība un profesija”.

Vēstniecībai informāciju sagatavojis nodibinājums ”Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs”. Minēto informāciju vēstniecību izvietojusi kopējā stendā, ko ES dalībvalstīm organizēja Europa House birojs, kas Uzbekistānā koordinē arī ES izglītības programmas, tai skaitā Tempus un Erasmus mundus. Uzbekistānas studenti izrādīja lielu interesi par izglītības iespējām Latvijā dažādās jomās.

Vēl Latviju izstādē pārstāv Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī Baltijas Krievu institūts. Uzbekistānas studenti izrādīja lielu interesi par izglītības iespējām Latvijā dažādās jomās.

Izstādē kopumā ir pārstāvētas vairāk nekā 60 dažādas augstskolas no 24 pasaules valstīm, sniedzot informāciju par mācību iespējām un programmām.

Kopš 2008.gada Latvijas vēstniecība Uzbekistānā pilda ES stratēģijas Centrālāzijā Izglītības iniciatīvas koordinācijas funkciju.

Svarīgākais