Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

"Kārtējā "zemestrīce" izglītības nozarē un sabojāti svētki absolventiem"; daļai skolu vispār nav piegādāti diplomi

© Ģirts Ozoliņš/F64

"Kārtējā "zemestrīce" izglītības nozarē un sabojāti svētki absolventiem", sociālajā vietnē "Facebook" raksta Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Pēc I. Vanagas teiktā, daudzu profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi nav saņēmuši izglītību apliecinošu dokumentu, jo, kā izteicās I. Vanaga "kāds atkal IZM par to nav parūpējies".
"Šie jaunieši nevis nav nokārtojuši pārbaudījumus, bet nav, kur ierakstīt informāciju, ka viss ir nokārtots un diploms ir godam nopelnīts. Skolām nav informācijas, kad būs pieejami diplomi, tāpēc nevar neko konkrēti atbildēt skolēniem. Turklāt skolēnus nevar atskaitīt no skolas, tāpēc jāizmaksā stipendijas, kam nauda nepietiek skolās. Būs jāatsauc no atvaļinājuma darbinieki, lai sagatavotu izglītību apliecinošos dokumentus, jāiegūst visi nepieciešamie paraksti," uzsver I. Vanaga.
Ierakstā "Facebook" viņa taujā izglītības un zinātnes ministrei Andai Cakšai vai par šo gaidāma atvainošanās absolventiem, viņu ģimenēm, izglītības iestāžu darbiniekiem?