IZM atvainojas izglītojamajiem un viņu vecākiem

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Šorīt Izglītības un zinātnes ministrijā tika konstatētas problēmas datu sinhronizācijā starp platformām, kam būtu jānodrošina iespēja piekļūt centralizēto eksāmenu rezultātiem.

"Atvainojamies izglītojamajiem un viņu vecākiem par neērtībām, kas radušās tehnisku iemeslu dēļ!" lasāms IZM paziņojumā.

Šobrīd, lai rastu pēc iespējas ātrāku risinājumu, ir iesaistīti četri tehniskie dienesti un pakalpojumu sniedzēji, lai nodrošinātu datu pārnesi no pārbaudījumu informācijas sistēmas (VPS) Valsts izglītības informācijas sistēma (VIIS), kas ir e-pakalpojuma datu avots.

Līdzko problēma būs novērsta, IZM par to informēs.

Izglītības iestādēm jau šobrīd ir pieejama daļa skolēnu sertifikātu par nokārtotiem CE, un pakāpeniski tiks nodrošināta atlikusī datu un informācijas pārnese starp institūcijām.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais