9.klašu skolēniem noslēdzas mācību gads; vidusskolēni kārto pēdējo eksāmenu tiešsaistē

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Šodien 9.klašu skolēniem Latvijā noslēdzas mācību gads.

Pamatizglītības posmā eksāmenu sertifikāti elektroniskā formātā būs pieejami 21.jūnijā, papildtermiņa eksāmeniem - 30.jūnijā. Šis ir pirmais gads, kad 9.klašu absolventiem visos valsts pārbaudes darbos vērtējums tiks izteikts procentos.

Savukārt vidusskolēni šodien kārtos centralizēto eksāmenu kultūrā un mākslā, kas ir noslēdzošais eksāmens, kas jākārto tiešsaistē.

Šajā mācību gadā tiešsaistē tika kārtoti vēl divi augstākā līmeņa eksāmeni - programmēšanas eksāmens 17.maijā un ģeogrāfijas eksāmens, kas noritēja 23.maijā un 24.maijā.

Šis ir pirmais mācību gads, kad eksāmenus atbilstoši jaunajam mācību saturam vidējās izglītības iegūšanai kārto 12. klases skolēni ,un otrais gads, kad vidusskolas skolēniem ir iespēja kārtot arī optimālā līmeņa pārbaudījumus.

Lielākais kārtotāju skaits augstākā līmeņa eksāmenos 12. klasē starp reģistrētajiem kārtotājiem bija svešvalodā - 7880 skolēni, latviešu valodā un literatūrā - 3512, kā arī matemātikā - 3029.

Centralizēto eksāmenu sesija vidusskolēniem noslēgsies nākampirmdien, 19.jūnijā, ar augstākā līmeņa eksāmenu vēsturē.

Lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, šogad bija jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Sertifikāti par vispārējo vidējo izglītību elektroniskā formātā būs pieejami 11.jūlijā.

12.klašu audzēkņiem mācību gads beigsies 21.jūnijā.

Latvijā

Cerot izskaust nepamatotus iesniegumus un to radīto slodzi speciālistiem, plāno ļaut pieteikumu atkārtotai invaliditātes ekspertīzei iesniegt ne biežāk kā reizi sešos mēnešos, teikts Labklājības ministrijas (LM) saskaņošanai valdībā iesniegtajā likumprojektā.

Svarīgākais