Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Daugavpilī streika laikā pilnībā darbu pārtrauks 19 izglītības iestādes

© f64.lv, Kaspars Krafts

Gatavību iesaistīties streikā ir apstiprinājuši 1406 Daugavpils pašvaldības dibināto izglītības iestāžu darbinieki 27 izglītības iestādēs, ziņo pašvaldība.

Uz trim dienām savu darbu pilnībā pārtrauks 19 izglītības iestādes - Draudzīgā aicinājuma vidusskola, Tehnoloģiju vidusskola-licejs, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija, 11.pamatskola, Saskaņas pamatskola, Vienības pamatskola, Daugavpils pilsētas 4., 12., 15., 18., 20., 21., 22., 23., 24., 26., 27., pirmsskolas, Daugavpils pilsētas 29.poļu pirmsskola un Daugavpils Ruģeļu pirmsskola.

Šajās iestādēs streika laikā mācību process nenotiks.

Mācību process daļēji notiks Centra vidusskolā, Iespēju vidusskolā, Valsts ģimnāzijā, Valstspilsētas vidusskolā, Zinātņu vidusskolā, J.Raiņa Daugavpils 6.pamatskolā, 9.pirmsskolā un Bērnu un jauniešu centrā "Jaunība".

Precīzu informāciju par to, kuras nodarbības notiks un kuras grupas strādās, skolēni un vecāki saņems no klašu audzinātājiem un grupu skolotājiem līdz šodienai.

Mācību process pēc ierastā darba grafika notiks Daugavpils Stropu pamatskolā-attīstības centrā un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā "Saules skola".

Ēdināšana skolās tiks nodrošināti tikai tiem skolēniem, kuriem mācību process notiks klātienē skolā visas dienas garumā.

Visu skolu skolēnus un vecākus, visu pirmsskolas izglītības iestāžu bērnu vecākus pašvaldībā lūdz sekot informācijai un rīkoties atbilstoši izglītības iestādes sniegtajiem norādījumiem e-klasē un citos iestādes un ģimenes saziņas kanālos.

Daugavpilī darbojas 14 pirmsskolas izglītības iestādes un 13 vispārizglītojošās skolas, kā arī septiņas profesionālās izglītības iestādes.

Kā ziņots, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome nolēmusi pirmdien, 24.aprīlī rīkot protesta gājienu, kam sekos trīs dienu streiks, prasot politiķiem pildīt iepriekš septembrī, neilgi pirms 14. Saeimas vēlēšanām panākto vienošanos par pedagogu darba samaksas paaugstināšanu.