Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Uzņēmums enerģētikas nozares studentu stipendijām ziedos 30 000 eiro

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Lietuvas enerģētikas grupā "Ignitis Group" ietilpstošā "Ignitis Renewables" piešķirs 30 000 eiro enerģētikas nozares maģistra grāda studentu stipendijām Latvijā, informē "Ignitis" pārstāvji.

Stipendijas piešķirs, lai veicinātu enerģētikas jomas uzņēmējdarbībai stratēģiski svarīgu studiju virzienu pievilcību un popularitāti Latvijā. Papildus tam uzņēmums Latvijas studentiem piedāvās arī speciālu programmu "#EnergySmartSTART", kura jau otro gadu veiksmīgi tiek īstenota Lietuvā un ir paredzēta ne tikai studentiem, bet arī visiem citiem, kas interesējas par enerģētikas nozari un ar to saistītām tēmām.

"Ignitis renewables" personāla vadītāja Božena Petikonis-Šabaniene norāda, ka, attīstot zaļās enerģijas ražošanu, tiek palielināta enerģētisko reģiona neatkarību un veicināta atjaunojamo resursu izmantošana, taču, lai to nodrošinātu, ir nepieciešamas tādas kompetences, kuru šobrīd trūkst ne tikai Lietuvā vai Latvijā, bet visā Eiropā. "Tādēļ aicinām jauniešus izvēlēties studēt enerģētiku un tādējādi pievienoties arī klimata pārmaiņu izraisīto problēmu risināšanā un ilgtspējīgas attīstības veicināšanā," tā norāda Petikonis-Šabaniene.

"Ignitis renewables" Lietuvā pārvalda četrus vēja ģeneratoru parkus, vēl divi parki darbojas Polijā un Igaunijā. Šobrīd tiek attīstīti arī jauni vēja elektrostaciju projekti Latvijā, Lietuvā un Polijā. Uzņēmuma personāla vadītāja pauž, ka Latvija ir viens no uzņēmuma "mājas" tirgiem, kur "Ignitis renewables" aktīvi paplašinās un redz ļoti lielas izaugsmes iespējas, taču tam būs nepieciešami arī jaunās paaudzes speciālisti. Perspektīvas studijas ir sekmīgas karjeras sākums, bet finanšu atbalsts studentu stipendijām nodrošina vēl labvēlīgākus apstākļus vislabāko rezultātu sasniegšanai.

"Ignitis renewables" atbalstītā programma "#EnergySmartSTART" ir paredzēta skolēniem, studentiem un visiem citiem, kas interesējas par enerģētikas tēmām. Programmai pievienojušies enerģētikas uzņēmumi īsteno dažādas iniciatīvas, organizē ekskursijas skolēniem, tikšanās ar speciālistiem, dibina īpašas stipendijas studentiem, iepazīstina ar karjeras iespējām enerģētikas jomā.

Jau vēstīts, ka 2022.gada 16.februārī Latvijā tika reģistrēta SIA "Ignitis Renewables Latvia". Minētās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro, un "Ignitis Renewables" ir tās vienīgā īpašniece.

Tāpat ziņots, ka "Ignitis Group" plāno līdz 2030.gadam Latvijā veikt 700 miljonu eiro investīcijas atjaunojamās enerģijas projektos.

Uzņēmuma mērķis līdz 2030.gadam ir palielināt Latvijas atjaunojamās enerģijas resursu projektu portfeli līdz 1,3 gigavatiem (GW). Plānots, ka pirmais no projektiem sāks darboties 2025.gadā.