Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Koalīcijā plāno diskutēt par iespējām novērst pedagogu streiku

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

"Apvienotais saraksts" (AS) šodien valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē aicinās apspriest iespējamos risinājumus pedagogu streika novēršanai, informē AS pārstāvji.

AS deputāti vēl pirms tam plkst.12 frakcijā tiksies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Ingu Vanagu, lai apspriestu situācijas risinājumus.

Šo jautājumu AS pieteiks koalīcijas sanāksmē, aktualizējot tā iekļaušanu valdības darba kārtībā šonedēļ.

"Situācija ir satraucoša. Ir jāizskata visas iespējas, lai rastu risinājumu un novērstu izglītības darbinieku streiku," uzsver AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

"Pedagogu prasības ir pamatotas. Joprojām nav izpildīta panāktā vienošanās par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku trim gadiem," norāda Saeimas deputāts, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas biedrs Česlavs Batņa (AS).

Kā ziņots, LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. Streiks gan varētu nenotikt, ja politiķi atkal pēdējā brīdī piedāvās kādus risinājumus, jo šādā gadījumā zustu tiesiskais pamats streika rīkošanai.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV) un Finanšu ministrijas pārstāvjiem pārrunājis pedagogu atalgojuma jautājumus, un panākta vienošanās par atalgojuma grafiku turpmākajiem trim gadiem, aģentūrai LETA pavēstīja premjera birojā.

Pirmdien solīta arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvju tikšanās ar LIZDA, lai informētu par ministriju sagatavoto piedāvājumu algu grafikam.