Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Ukrainas iedzīvotājiem bezmaksas latviešu valodas mācības nodrošinās 21 organizācija

© Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) konkursā izraudzījies 21 organizāciju, kas Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošinās bezmaksas latviešu valodas mācības, informēja SIF pārstāve Ilze Sarkanābola.

Konkursa mērķis bija atrast pakalpojumu sniedzējus, kas nodrošinās bezmaksas latviešu valodas mācības visos Latvijas reģionos pieaugušajiem Ukrainas iedzīvotājiem, tai skaitā arī nepilngadīgajiem ar iegūtu vidējo izglītību vismaz 120 akadēmisko stundu apjomā no "A1" un augstākā līmenī, atbilstoši personas zināšanām. Sekmīgi kursu pabeigušajiem dalībniekiem, sākot ar "A2" līmeni, mācību apguves telpās būs iespēja kārto valsts valodas prasmju pārbaudījumu sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.

Pieteikumus latviešu valodas apmācībām varēja iesniegt Valsts izglītības informācijas sistēmā reģistrētas izglītības iestādes, neatkarīgi no tās juridiskā statusa vai iestādes veida, kas darbojas saliedētas sabiedrības attīstības, izglītības vai sociālās iekļaušanās jomā.

Programmā latviešu valodas mācību kopējais programmā pieejamais finansējums ir 743 000 eiro, kas dos iespēju apgūt valodu 1000 personām. Plānots, ka latviešu valodas mācības ar SIF atbalstu norisināsies līdz 30.jūnijam.

Konkursā iesniegtos pieteikumus vērtēja pieteikumu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija pa diviem pārstāvjiem no Kultūras ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas, viens pārstāvis no Latviešu valodas aģentūras. Komisijas sastāvā bija arī SIF pārstāvis, kurš vada vērtēšanas komisijas darbu, bet atbilstības kritēriju vērtēšanā un balsošanā nepiedalās.