Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Izraudzīts IZM parlamentārais sekretārs

© f64.lv, Kaspars Krafts

No šodienas, atsaucoties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aicinājumam, Liepājas Raiņa 6.vidusskolas direktors Kārlis Strautiņš (JV) veiks IZM parlamentārā sekretāra amata pienākumus, informē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājas palīdze komunikācijas jautājumos Renāte Meļķe.

Pieņemot izaicinājumu, Strautiņš turpinās darboties izglītības nozarē jau daudz plašākā mērogā, uzturot IZM saikni ar Saeimu un tās komisijām, kā arī pārstāvēs nozares intereses likumdošanas procesā.

Meļķe uzsver, ka Strautiņa vadībā Liepājas Raiņa 6.vidusskola ir izaugusi par vienu no lielākajām izglītības iestādēm pilsētā, no sākotnēji 450 līdz 846 skolēniem, kļuvusi par mūsdienīgu izglītības iestādi ar mērķtiecīgu tehnoloģiju, personiskās līderības un koučinga izmantošanu kvalitatīvas izglītības nodrošināšanai.

Liepājas Raiņa 6.vidusskola ieguvusi atzinību kā "Microsoft showcase" skola, saņēmusi Starptautiskās Koučinga federācijas balvu par Koučinga ieviešanu izglītībā, e-Twinning un Eiropas Parlamenta vēstnieku skolas sertifikātu, kā arī kļuvusi par pārmaiņu procesa izglītībā "Līderis manī" vienu no metodiskajiem centriem sociāli emocionālās kompetences attīstīšanā, izmantojot personiskās līderības pieeju.

Strautiņš vadījis Liepājas Raiņa 6.vidusskolu desmit gadus, ir Liepājas domes Izglītības komisijas loceklis, arodbiedrības "Latvijas izglītības vadītāju asociācija" valdes loceklis un Izglītības kvalitātes valsts dienesta akreditācijas eksperts.

Līdz pašvaldības domes sēdei, kas notiks 23.februārī, Strautiņš savienos abus amatus, bet pēc tam uz izglītības iestādes direktora amatu tiks sludināts konkurss un uz laiku tiks noteikts direktora pienākumu izpildītājs.