Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aicina pirmsskolas pedagogus un iestāžu vadītājus pieteikties dažādām tiešsaistes aktivitātēm

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) Eiropas skolu sadarbības tīkla "eTwinning" ietvaros aicina pirmsskolas pedagogus, izglītības iestāžu vadību un citu interesentus pieteikties dažādām tiešsaistes aktivitātēm, informē JSPA Pedagogu digitālās pratības pilnveides nodaļas projektu koordinatore Linda Muižniece.

Tiešsaistes semināru laikā varēs uzzināt par pirmsskolas vecuma bērnu emociju regulāciju un iepazīties ar kolēģu pieredzi nacionālu un starptautisku "eTwinning" sadarbības projektu organizēšanā. Aktīvākajiem skolotājiem būs iespēja tīkloties ar kolēģiem no Latvijas un Eiropas ar mērķi plānot un īstenot nacionālus vai starptautiskus mācību projektus. Visi pasākumi ir bezmaksas.

"eTwinning" janvāra mēnesī organizē gan informatīvas, gan praktiskas aktivitātes, kuru mērķis ir palīdzēt pirmsskolas pedagogiem attīstīt savas profesionālās prasmes un sniegt iespēju ieviest radošu, inovatīvu un starptautisku mācību savās izglītības iestādēs ar "eTwinning" mācību projektu palīdzību.

18.janvāra vebinārā pirmsskolas pedagogi uzzinās vairāk par bērnu emociju regulāciju, bet 25.janvārī veiksmīgu projektu īstenotājas un pirmsskolas pedagoģes dalīsies savā pieredzē par to, kā labāk īstenot projektus. Savukārt 17.janvārī pedagogiem būs iespēja meklēt projektu partnerus nacionāliem mācību projektiem, bet 31.janvārī - starptautiskiem projektiem.

18.janvārī plkst.18 notiks "eTwinning" vebinārs "Kā tikt galā ar emocijām pirmsskolā?". Pasākumā ar savu pieredzi dalīsies psiholoģe, pedagoģe, apzinātības programmas īstenotāja bērniem Latvijā un grāmatas "Kāpēc esmu uztraucies?" autore Baiba Kalnciema.

Vebināra laikā psiholoģe sniegs gan teorētisku, gan praktisku ieskatu dažādos vingrinājumos, paaugstinot skolotāja efektivitāti, apgūstot profesionālās metodes un attīstot tādas personības iezīmes, kā empātiju un starp personu saskarsmes prasmes. Nodarbības laikā katram būs iespēja praktiski piedzīvot apzinātībā balstītas sajūtas, kas palīdz izprast sevi dziļāk, regulēt emocijas un mazināt trauksmi, jo tikai pieredzot paši, mēs varam dot citiem.

25.janvārī plkst.18 notiks vebinārs par "eTwinning" sadarbības projektu pieredzi pirmsskolās. Pasākumā pusotras stundas garumā pedagogi varēs iepazīties ar veiksmīgi īstenotiem nacionāliem un starptautiskiem "eTwinning" sadarbības projektiem pirmsskolās, papildināt savas zināšanas un darba metodes, lai labāk īstenotu savus sadarbības projektus.

Šis vebinārs sniegs iespēju interesentiem iepazīties ar "eTwinning" projektiem, kā arī būs iespēja smelties iedvesmu un idejas saviem "eTwinning" projektiem. Vebinārā ar savu pieredzi dalīsies divas pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāves.

Uz katru vebināru jāreģistrējas atsevišķi. Visi vebināri tiks straumēti arī Latvijas "eTwinning" "Facebook" lapā, vebināra ieraksti tiks publicēti arī "YouTube" un Latvijas "eTwinning" tīmekļa vietnē.

17.janvārī plkst.18 pirmsskolas pedagogi aicināti piedalīties nacionālā tiešsaistes tirdziņā, kura laikā būs iespējams atrast projektu partnerus no citām Latvijas pirmsskolas izglītības iestādēm savām jaunā gada iecerēm.

Savukārt 31.janvārī plkst.18 norisināsies starptautiskais projektu partneru tirdziņš. Šajā projektu partneru tirdziņā aicināti piedalīties pedagogi, kuri vēlas lielāku izaicinājumu vai meklē potenciālos projektu partnerus "Erasmus+" projekta īstenošanai.