Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aicina pieteikties Austrijas piedāvātām stipendijām

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Latvijas studenti un pētnieki aicināti pieteikties Austrijas Izglītības un internacionalizācijas aģentūras "OeAD" piedāvātām stipendijām, liecina Valsts izglītības attīstības aģentūras sniegtā informācija.

Latvijas studentiem un pētniekiem ir iespēja pieteikties trīs stipendijām.

Ernsta Maha stipendijai var pieteikties kandidāti ar maģistra grādu, doktorantūras studenti vai doktoranti, kuri pēdējo sešu mēnešu laikā pirms stipendijas saņemšanas nav studējuši, veikuši pētniecības vai akadēmisko darbu Austrijā. Stipendijas periods ir no viena līdz deviņiem mēnešiem.

Ikmēneša stipendijas apmērs kandidātiem ar iegūtu maģistra grādu ir 1150 eiro, bet kandidātiem ar iegūtu doktora grādu - 1250 eiro.

Stipendiātiem tiek sniegta palīdzība izmitināšanas un veselības apdrošināšanas sakārtošanā. Stipendiātiem nav jāmaksā studiju maksa. Stipendijai var pieteikties līdz 1.februārim.

Franča Verfela stipendijai jaunajiem augstskolu pasniedzējiem var pieteikties vācu valodas un austriešu literatūras pasniedzēji - doktorantūras studenti vai doktoranti, pētnieki. Stipendijas periods ir no četriem līdz deviņiem mēnešiem.

Ikmēneša stipendijas apmērs ir līdz 1250 eiro. Stipendiātiem piešķir mobilitātes atbalstu 600 eiro apmērā. Stipendiātiem tiek sniegta palīdzība izmitināšanas un veselības apdrošināšanas sakārtošanā. Stipendijai pieteikties iespējams līdz 1.martam vai 15.septembrim.

Ričarda Plaška stipendijai var pieteikties vēstures vai arheoloģijas doktorantūras studiju studenti vai doktoranti, pētnieki. Stipendijas periods ir no četriem līdz 18 mēnešiem. Ikmēneša stipendijas apmērs ir 1250 eiro.

Stipendiātiem piešķir mobilitātes atbalstu 600 eiro apmērā. Stipendiātiem tiek sniegta palīdzība izmitināšanas un veselības apdrošināšanas sakārtošanā. Stipendijai iespējams pieteikties līdz 1.martam vai 15.septembrim.